Akadálymentes változat/Normál változat
Get Adobe Flash player
Acsa község hivatalos honlapja

Intézményi hírek

ISKOLAKEZDÉS

erzsébet

Tájékoztató

atepites_alatt

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a hivatal az átalakítási munkálatok miatt

2012. augusztus 16-17-én (csütörtökön és pénteken)

z á r v a  t a r t !

Megértésüket köszönjük!

Bővebben: Tájékoztató

Földtulajdonosok figyelem

FelhívásMár csak 2012. június 1-ig igényelhető ingyenesen, egyszerűsített eljárásban az osztatlan közös földtulajdonok megosztása!

2012. január 1-től az Országgyűlés módosította a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének szabályait. Önálló ingatlan kialakítása iránti kérelmet utoljára 2012. június 1-ig lehet benyújtani a körzeti földhivatalokhoz. E határidő jogvesztő, így ezt követően a közös tulajdon megszüntetésére csak jóval bonyolultabb és költségesebb eljárásban, a Polgári Törványkönvy (Ptk.) rendelkezései alapján kerülhet sor.

A felhívás letölthető innen.

Hulladékgyűjtés

Acsa - E-hulladék
LAKOSSÁGI ELEKTRONIKAI- ÉS AKKUMULÁTOR HULLADÉKGYŰJTÉS LESZ
Acsán 2011. szeptember 23-án, pénteken 9-15 óráig és szeptember 24-én, szombaton 8-12 óráig a régi polgármesteri hivatal udvarában (Kossuth út 97.).

Közlemény

Gázár-támogatás - Penc2012. évre ez év szeptember 30-ig igényelhető a nagycsaládosok részére gázárkedvezmény

A nagycsaládosok – akik három vagy több gyermek után részesülnek családi pótlékban– kedvezményes áron vehetik igénybe a földgázt 2012. évre, amennyiben erre irányuló kérelmüket 2011. szeptember 30-ig eljuttatják a bejelentett lakóhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes Magyar Államkincstár Megyei Igazgatóságához.

Bővebben: Közlemény

Fiatal művészek alkotásait várják a kormányhivatalok

cimer_kicsiVáltozatos megyéink az Európai Unióban címmel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felügyelete alá tartozó kormányhivatalok és a Hungarofest Nonprofit Kft. közös művészeti pályázatot hirdetnek fiatal képzőművészek, alkotók számára. A pályázatra olyan művészeti alkotásokat várnak, amelyek üzenete a kormányablakokhoz köthető. A nyertes pályaműveket a kormányablakokban, illetve kormányhivatalokban fogják kiállítani, és önálló gyűjteményt fognak alkotni, amely a nagyközönség számára is megtekinthető lesz.

Bővebben: Fiatal művészek alkotásait várják a kormányhivatalok

Hasznos tanácsok...

hoseg-acsa
HASZNOS TANÁCSOK A KÁNIKULA IDEJÉRE A HŐGUTA MEGELŐZÉSE ÉS KEZELÉSE ÉRDEKÉBEN
 

Az utóbbi években többször figyelhető meg rendkívüli, gyakran hosszantartó meleg időjárás hazánkban.

A kánikula bárkinek okozhat egészségi panaszokat (fejfájás, szédülés), vagy kellemetlen tüneteket, rosszullétet, de vannak különösen veszélyeztetett csoportok. Ilyenek például a csecsemők és a kisgyermekek, a 65 évnél idősebbek, vagy a szívbetegségben és magas vérnyomás betegségben szenvedők. Nagyon fontos, hogy ők – panaszaikkal azonnal forduljanak orvoshoz.

Kánikulai napokon - ha csak tehetjük – a különösen meleg dél körüli, kora délutáni órákat töltsük otthon, besötétített szobában, viszonylag hűvösben.
Nagy melegben ajánlatos zuhanyozni langyos vagy hideg vízzel, naponta akár többször is!

Bővebben: Hasznos tanácsok...

Felhívás

Termőföldek hasznosítása - Acsaa termőföldek hasznosítási kötelezettségére

A termőföld védelméről szóló 2007. évi CXXIX. törvény 5. § (1) bekezdése kötelezően előírja valamennyi termőföldhasználó részére a termőföld-hasznosítási kötelezettségét.

A földhasználó – ha e törvény másként nem rendelkezik, választása szerint – köteles a termőföldet művelési ágának megfelelően termeléssel hasznosítani, vagy a termelés folytatása nélkül a talajvédelmi előírások betartása mellett a gyomnövények megtelepedését és terjedését megakadályozni.

Szőlőt és gyümölcsöst a művelési ágának megfelelő termeléssel kell hasznosítani.

Bővebben: Felhívás

Tájékoztatás

cimer_kicsiAcsa-Csővár Községek Körjegyzője értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 71/A. §-a értelmében július 1-je a Köztisztviselők Napja, mely a köztisztviselők számára munkaszüneti nap.

Fentiek miatt 2011. július 1-jén a Hivatalban az ügyfélfogadás, a munkavégzés szünetel.

Kiskutiné Cseri Mária
körjegyző

Felhívás

szemetFelhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Pünkösdi ünnepre való tekintettel a hulladékszállítás Acsa községben 2011. június 11-én, szombaton lesz.

 

Polgármesteri Hivatal

Tájékoztatjuk az állampolgárokat, hogy a Hivatal

2011. március 18-án 16 óráig lesz nyitva,

 

19-én zárva lesz.

 

 

Megértésüket köszönjük!
Kiskutiné Cseri Mária

körjegyző

Tájékoztató a bírósági ülnökök jelöléséről és választásáról

A Magyar Köztársaság Alkotmánya értelmében a törvény által meghatározott ügyekben és módon nem hivatásos bírák (ülnökök) is részt vesznek az ítélkezésben. A bíróságok ülnökeit 2007-ben választották meg négy éves időtartamra, megbízatásuk 2011. május 22-én jár le.

A Köztársasági elnök határozatával a bírósági ülnökök megválasztását 2011. március 7. és 2011. április 30. közötti időtartamra tűzte ki.

Bővebben: Tájékoztató a bírósági ülnökök jelöléséről és választásáról

Tájékoztatás a helyi adórendeletekkel kapcsolatban

Tájékoztatom a község lakosságát, hogy a képviselő-testület 2010. december 30-án tartott ülésén az alábbi rendeleteket alkotta.

- A helyi iparűzési adóról szóló 10/2010.(XII. 31.) önkormányzati rendelet (adómérték változás),
- A vállalkozók kommunális adójáról szóló 16/2007.(XII.31) rendeletet hatályon kívül helyezte a 11/2010.(XII.31.) önkormányzati rendelettel és
- A magánszemélyek kommunális adójáról szóló 15/2007.(XII.31.) rendeletet hatályon kívül helyezte a 12/2010.(XII.31.) önkormányzati rendelettel.

A rendeletek megtekinthetők a Hatályos rendeletek címszó alatt.

Kiskutiné Cseri Mária körjegyző

elugy banner 2

Fogyasztói jogvita rendezés

Fogyasztói jogvita rendezés

Épületenergetikai fejlesztés

tamop 5 3 11 13 logo white

TÁMOP-pályázat

tamop 5 3 11 13 logo white

Választás - 2014

valasztas 2014

Aszód és térsége szennyvízcsatornázása, szennyvíztisztítása

Keress a Facebook-on

Látogatók

1708535
Ma
Tegnap
A héten
A hónapban
218
380
598
11046

IP-címed: 54.162.8.185